Kapcsolat

telefon:
+36-20 953 1707
e-mail:
info@villa-adriatica.eu

Térkép

Foglalás


« 2024-07
 
»
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Foglalás<előző

  

1

 2

3 

4 

következő>


2008 június: Élet Korcsulán- a proizdi kirándulás - 1
Az élménybeszámolót az ONGO oldalán értékelheti. Regisztráció szükséges.
A házban két állandó lakó van. Az egyik egy helyi horvát család, akik a már ott, a Villa Adriaticában született kislányukkal a második emeleten laknak. A másik egy pár Dél-Afrikából. Szintén a másodikon. Búrok. Búr névvel, és búr akcentussal.


A férfi negyvenes éveinek végén jár, a hölgy csak egy húszassal több. Viszont gazdag. De mit keresnek itt? John  (nevezzük most így, hiszen a sajátján kívül más búr nevet nem ismerek, a  nevén meg mégsem nevezhetem) jól menő vállalkozó. Ingatlanokkal foglalkozik Jo'burgben. Európába akartak jönni, és megtetszetett itt nekik. No, ezt nem csodálom. Nyáron maga a paradicsom. De télen? Mint Zamárdi-felső. Vajon mit keresnek itt? Immár négy éve. Télen és nyáron, tavasszal és ősszel.


John szigetkerlő biciklijeSportol. Biciklizik. Hetente kétszer az egész szigetet, körbe! Naponta csak a szokásos 10-20 km. Amikor meg már nem úsznak jégtáblák a tengeren, akkor úszik is. Néhány kilométert. Át a kis szigetekre, meg vissza, meg kicsit erre, meg arra.


Meg DVD-t néznek. Mindjárt az első télen végignézték Blato összes videotékájának összes DVD-jét.


De legalább már mindenkit ismer, és persze őt is ismeri mindenki. Messziről kurjantja oda a helyieknek „kako si?". Egymás vállát lapogatják. Úgy tűnik, befogadták.


No meg a borok. Azokhoz is ért. Nagyon. Sommelier. Hát jó bor az itt nincs. Na jó van, de az drága. John ugyanis azért nagyon takarékos. Talán ezért (is) vannak Korcsulán. Európában vannak, de mégis olcsó. A magyar borok nagyon megízlettek neki. Villányi. Hozzak belőle, kérte. Hoztam egy ládával. Finom, nagyon finom. Nem is gondoltam volna. A magyarok ilyen jó borokat készítenek?


Mennyi? Az nagyon drága!!!

Nem fizette ki. Azóta nem kérte, hogy hozzak neki magyar bort. Csak egyszerűen megissza nálunk, vendégségben. Mert azért még mindig nagyon ízlik neki. Azért van, hogy hoz ő is bort a vacsorameghívást elfogadva. Igen, az én boromat. Amit nem fizetett ki. De legalább megkínál engem is. Rendes tőle.


Hát én meg mindig viszek itthonról. Bort. Meg pálinkát is. Sütünk valami halat a kerti grillen velük közösen, és egész este borozás mellett beszélgetünk. Ajjaj, ha világjárt emberek összekerülnek. Ott aztán van mit megosztani. Meg, osztani. Kártyalapokat. Bár... Az UNO sem nagyon ment. Még órákkal később is megkérdezte, hogy akkor most a zöld nyolcasra mit is kell tenni. Óvodás lányom már tudja.  Igaz, ő nem fogyaszt el 2 liter bort és egy fél üveg pálinkát kártyázás közben.


Agavé itt isAgavé ott isDe mi csak ritkán vagyunk ott. Ezért kertészkedik, és ültet.

Agavét mindenhova. Legközelebb megyek, talán a tető is tele lesz ültetve agavéval.


BüdöskeEz még a kisebbik baj. Még a muskátlit is elnéztük. No de BÜDÖSKÉT?bársonyvirág). Mert az milyen szép, és különleges. Lehet, hogy Dél-Afrikában az, de Magyarország összes közparkja ezzel van teleültetve.
<előző

  

1

 2

3

4

következő>


Utolsó módosítás: 2012-03-03 23:51:11